Újságok

 

 

Private Enterprise magazine (angol)

 

Az angol Enterpress :)

Köszönet Spider-nek!!!

Enter Face

 

Az Enterface egy, az Enterprise felhasználóknak szóló, havonta megjelenő újság lett volna, de sajnos mindössze egy száma jelent meg. Ennek oka valószínűleg, a reklám teljes hiánya volt, így a legtöbb felhasználó nem is tudott az újság megjelenéséről. Azt az egy számot egyébként az 'a' STÚDIÓ adta ki.

Melléklet

HTML változat

Enterpress

 

Ez volt az első és utolsó rendszeresen megjelenő Enterprise újság. 4 teljes és 2 csonka évfolyamot élt meg. Mindenkinek kötelező darab.

Enterprise News

 

Ez a lap az Enterpress utódja lett volna, de sohasem jelent meg, így kissé hiányos és címlapja sincs, ennek ellenére érdekes olvasmány.

Spectrum Világ

 

A Spektrum Világ a 8. számtól kezdve 4 oldal Enterprise melléklettel jelent meg, így biztos helye van az újságok között. A játékleírások jó része szintén tökéletesen használható, "hála" a sok Spectrum-átiratnak. Sajnos a 25. szám után megszűnt.

Mikrovilág

 

A Mikrovilág az egyik első számítástechnikai újság volt. Kéthetente jelent meg, a Computerworld Kft kiadásában. Eleinte elsősorban 8 bites számítógépekkel foglalkozott, majd az idő haladtával a PC-s anyagok kerültek túlsúlyba. Leginkább arról emlékezetes, hogy az újságban begépelhető programok jelentek meg, mindenféle otthoni számítógéphez, amelyeket órákon keresztül "pötyögött" az ember, hogy gazdagabb legyen egy "lila folt kerget egy fehéret" típusú játékkal. ENTERPRISE-os anyag többé-kevésbé rendszeresen fordult elő benne.

Mikroszámítógép Magazin

 

A Mikrovilág kortársa. Havonta jelent meg, és mindenféle számítógéppel foglalkozott. Egy időben rendszeresen foglalkozott az ENTERPRISE-al is (általában 4 oldalon). Később -nevével ellentétben- egyre több teret szenteltek a PC-nek, de ez sem volt elég az újság megmentéséhez.

Enterprise Szolgálat

 

Ez az "újság" Patek Alajos Úr abszolút magánkezdeményezése volt. Stencilezve készült és ingyenesen postán jutott el a felhasználókhoz.