Xybots

Xybots

Domark Ltd 1989

 

Az XYBOTS egy coin op-konverzió, az Epyx/US Gold párostól...

A kerettörténetet a szörnyű és gonosz idegen élőlényekről valamint a két bátor kommandósról mindenki kitalálhatja magának - mi inkább térjünk rá magára a játékra.

A játékban egy vagy két játékos irányit egy kommandó párost egy űrbéli 3D labirintusban. A gátló tényezők szerepét most robotok játszók, akik huncut módon tüzet nyitnak mindenre, ami eléjük kerül.

A képernyő alsó részén látható az a két nézeti kép, amit a kommandósok látnak. Mivel egymástól teljesen függetlenül irányíthatóak, teljesen más irányban is haladhatnak. A képernyő felső részén látható elkülönítve a játékosokra vonatkozó két felirat, közöttük az aktuális szint térképét találjuk a két kommandós pozíciójával, az akadályokkal, a falakkal és a kijáratokkal a másik szintre. A labirintusban forgolódni a tűz gomb+iránybillentyű kombinációval lehet. Ha valamelyik oldalunkon vagy a hátunk mögött ellenség van, egy 'DANGER' feliratú nyíl jelzi.

Mindkét játékos egy adott energiaszinttel kezdi a küldetést, amely folyamatosan csökken (különösen ha egy robot orra elé kerülünk). A veszteség a labirintusban elhelyezett extra energiaegységekből pótolható. Ehhez hasonlóan találhatunk még egyéb cuccokat is (pajzs, extra tűzerő, stb.). Egy szint teljesítése után a megszerzett pénzből felszerelést vásárolhatunk.

Az egymás után a következő szintek - a kategória jó szokása szerint - egyre nehezebbek lesznek: egyre több robot van (amelyek egyre mérgesebbek is), a labirintusok egyre nagyobbak, néhány helyen teleportokba botlunk, amelyek a labirintusnak egy teljesen más részére teleportálnak bennünket, és így tovább.

A játék igazán akkor a legszórakoztatóbb, amikor két játékos játszik vele - egyedül egy kicsit unalmas a dolog. A grafikára és a zenére sem nagyon panaszkodni: a jó átlagot képviseli mindkettő.

 

Letöltés

 

Kiss László