Airwolf II

Encore 1986

 

A híres AirWolf című filmsorozatból számtalan játék készült számtalan típusú számítógépre. Aki esetleg nem ismerné: egy régi filmsorozatról van szó, melyben egy különleges képességekkel bíró helikopterrel erednek a bűn nyomába. (a sztori Kék Villám, és a Knight Rider keveréke...)

Az Elite játéka egy egyszerű lövöldözős program. Célunk az ellenséges erőkön utat törni és eljutni a "főgonoszig", akit eliminálnunk kell. Az út persze odáig igen hosszú, három élettel nem fogunk sokra jutni. A program érdekessége (azon kívül, hogy nem balról jobbra haladunk, hanem jobbról balra...), hogy a játéktér függőleges irányban nem korlátozódik egy képernyőnyire, kedvünkre "repkedhetünk" le-fel. Persze a falak azért korlátozzák mozgásunkat, hiszen ezeknek ebben a játékban sem ütközhetünk.

Hogy a játék változatosabb legyen, természetesen felvehetünk "extrákat" is, melyek megjelenési formája a levegőben egyhelyben lebegő kis "gumilabda". Minél több ilyen gumilabdát veszünk fel egymás után, annál erősebb "extrát" kapunk ha aktivizáljuk azt.

Az éppen aktív fegyverünket a játékképernyő felett az "ACTIVE!!" feliratú ablakban láthatjuk, míg az ENTER megnyomásával éppen aktivizálható fegyvert a STANDBY ablakban láthatjuk:

 

- SMART Bomb - Minden a képernyőn lévő repülő ellenség megsemmisül.

- Erősebb rakéta

- X 2 - kétszeres tűzgyorsaság.

- Lézerfegyver - nagyobb tűzerő, de a lőtávolsága nincs egy képernyő.

- Shield - pajzs. Egy rövid ideig védelmet nyújt.

 

A pajzsot tehát akkor kapjuk meg, ha 5 "gumilabdát" összeszedünk. Ha a hatodik labdát is felvesszük, újra a SMART BOMB-tól kezdődik a sor. Életeink számát a jobb oldalon látható szívek jelképezik.

Vigyázzunk, a földi ágyúk közül nem mindegyik semmisíthető meg! Kezdetben sok gondot fog okozni az utunkat álló fal, melyet csak téglánként tudunk szétlőni (ez a momentum minden AirWolf játékban megtalálható). A játék kb. a felénél egy nagyobbra nőtt furcsa "Űrhajóval" kell megküzdenünk, melyet csak jó sok lövéssel tudunk megsemmisíteni. Persze eközben ő is vadul lő felénk. Javasolt a lézerfegyver alkalmazása. A játék végén a "főgonosz" természetesen szintén helikopterrel veszi fel a harcot ellenünk (szívós darab ez is...)

A játékot irányíthatjuk Kempston, Cursor, Sinclair botkormányról, vagy billentyűzetről a -nem túl szerencsés- Q, A, O, P, SYMBOL SHIFT kiosztással.

Az ENTERPRISE tulajdonosok sajnos csak billentyűzettel játszhatnak (itt a jobb SHIFT a tűzgomb), ráadásul az átirat a "néma átiratok" családjába tartozik...

 

Kiss László