After the War

Dinamic Software 1989

 

A Dinamic software-ház már évek óta a spanyol játékprogram-gyártók reprezentánsaként van jelen a játékpiacon. Különösebb szuperprogramok nem fűződnek a nevéhez, de nagy tömegben gyártott, szórakoztató akciójátékaival biztos üzleti sikert könyvelhet el magának. Ennek a kommersz játékdömpingnek az egyik legújabb darabja az AFTER THE WAR. Ez egyfajta TARGET RENEGADE-klón (a kerettörténetet meg a játék célját ebből már mindenki ki is találhatja), elég tetszetős körkelben.

Az első szinten igen bonyolult faiadat előtt ágyunk: jobbra kell menni. Közben mindenfajta kellemetlen fickó jön szembe; akiket a legjobb megrugdosni vagy lecsapni. Körülbelül a szint felétől keményebb fejű emberkék jönnek: ezeknek már két jól irányzott ütés (vagy rúgás) szükséges a jó útra térítéséhez. További kellemetlenségek is adódnak: néhány dinamitrúd tűnik fai a légtérben. Aztán fel is robban. A detonáció nincs jó hatással az egészségi állapotra. A szint végén találkozunk a legerősebb ellenféllel.

A következő szinten egy nagy gépágyúval (és természetesen a hozzátartozó munícióval) szerelkezünk fel. Az ágyút fel-le mozgathatjuk a függőleges és vízszintes irány között. A játék fair-play alapon zajlik, mert most már a rosszfiúk sokasága sem puszta kézzel támad ránk (golyószórókkal, rakétákkal és egyéb kezük ügyébe eső tárgyakkal. Ebből természetesen szörnyű lövöldözés fog kisülni. A szint végén megint egy nagy rondaság vár bennünket: ez valami robot - némileg eltúlzott harci felszereléssel...

Az akciójátékok kedvelői bizonyára jól fognak szórakozni az AFTER THE WAR-ral, bár véleményünk szerint a Játék egy kicsit nehézre sikeredett (legalábbis örökélet poke-nélkül). A kivitelezés az ilyen típusú játékoktól elvárható szintet képviseli, a sprite-ok viszont szép nagyok. Bumm!

 

 

Spectrum Világ 23. rész

Scan&OCR Kiss László