Advanced Pinball Simulator

Code Masters Ltd 1990

 

A Code Masters 1990-ben adta ki ezt a teljesen átlagos flipper-programot (nevezhetjük akár gyengének is...) Pillanatnyi fellángolást csak a fanatikus flipper rajongók körében kelthetett, mivel nem volt nagy választék Spectrum-on a flipper-programokból. Egy évvel a Time Scanner, és a Pinball Power megjelenése után a program a megkésettség érzését kelti. Egyedül a hangok hozzák az elvárható színvonalat.

Betöltés után a menüben elindíthatjuk a játékot egy, kettő, vagy három játékossal, megtekinthetjük a pontszám-táblát, valamint elolvashatjuk az instrukciókat, a stáblistát. A menüben a SPACE billentyűvel tudunk mozogni, a megfelelő menüpontot az ENTER-rel tudunk kiválasztani.

A játékot három golyóval kezdjük, de 10000 pontonként kapunk egy jutalom golyót. A labdát az ENTER-rel tudjuk elindítani. Az ENTER nyomva tartásával tudjuk szabályozni, mivel erővel kívánjuk indítani a labdát. A flipper-tábla kialakítása elég érdekes, de nem túl fantáziadús. A címben szereplő "szimulátor" kifejezés enyhe túlzás, a labda néha elég furcsán viselkedik. Az irányítás a következőképpen történik:

 

Z - bal flipperkar

M - jobb flipperkar

P - szünet

R - kilépés a játékból (az aktuális játékossal)

 

Az Enterprise verzióban a flipper-karokat a két SHIFT billentyűvel vezérelhetjük.

 

Kiss László