The Abyss

Entersoft 1985

 

Egy nukleáris háború lakhatatlanná tette a Föd felszínét. De mélyen a felszín alatt az eldugott zugokkal barlangokkal teli mélységben még életben maradtak emberi lények. A hely neve : Őskáosz. Pár évtizeddel később az Őskáosz szinte ugyanolyan lakható lett, mint azelőtt a felszín volt. Alig lehetet észrevenni, hogy a fény, ami a növényzetet is élteti mesterséges. Az emberek létrehoztak egy központ: számítógépet, ami a létfenntartáshoz szükséges dolgokat előállította és az emberek helyett mindenről gondoskodott.

Így aztán az emberiség gondtalanul, boldogan élhetett, mígnem egy szép napon a központi számítógép meggyűlölte és ellene fordult. Robotok egész hadseregét állította fel az emberek kiirtására. Nem sok idő kellett ennek az őrült gépnek ahhoz, hogy szinte teljesen kiirtsa az emberi fajt. Néhányan viszont megmaradtak és úgy döntöttek, hogy egy utolsó próbálkozást tesznek fajuk, az emberiség megmentésére. Nagy-nagy erőfeszítések révén sikerült megalkotniuk egy olyan gömb alakú védőszerkezetet, ami ellenáll a központi agy által kiötlött csapdák és veszélyek nagy részének.

Rád esett a választás, hogy beülhetsz ebbe az egyszemélyes bűvös gömbbe, és megpróbálhatod megkeresni a gyilkos központot, amit ha ártalmatlanná teszel, megmenekül az emberi faj.

Utazásod során használhatod a gömb foton-ágyúját, amivel a gyilkos robotokat lőheted le. Ha úgy gondolod, tárgyakat vehetsz fel gömbödre, de ekkor átmenetileg védtelenné válsz és nem is lőhetsz. Egy speciálisan jelölt tárggyal (SWOP) az állapotaidat változtathatod. Minden állapot jó valamilyen esetben.

Az Őskáosz 3 szekcióból és 42 szintből áll. Csak rajtad áll, sikerül-e megmenekülnie az emberiségnek.

 

Kezelés:

 

beépített joy

- irányítás

SPACE

- tüzelés

U

- bomba

I

- tárgy felvétele, állapotváltoztatás

F1

- Zene ki/be

S

- játék indítása

 

Térkép

 

 

Kiss László